מתכון לעוגיות מזינות, טעימות בטירוף וקלות כל כך להכנה. כמה מצרכים בסיסיים שיש בבית, קערה אחת ואפייה קצרה בתנור, וקיבלתן נשנוש בריא ומשביע, שבמקרה חירום יכול לשמש כארוחה של ממש
העוגיות האלו זכו בשם ״עוגיות חופשת לידה״ מאחר שבחופשת הלידה עם לילי, בכורתי, לא היה לי רגע לנשום ולראשונה בחיי – גם לא היתה לי שנייה לאכול. כך פיתחתי מתכון לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות שהוא מהיר, טעים ומזין. למעשה, העוגיות האלו שימשו לי כאוכל של ממש, יחד עם כוס קפה, במהלך החודשים הראשונים שלי כאמא. כמובן שזה לא אידיאלי, ותמיד עדיף לאכול ארוחה אמיתית, אבל כשאין לכן זמן או כוחות, העוגיות הטעימות האלו בוודאות יהיו טובות יותר מאשר כל דבר אחר שתחטפו על הדרך.
מאותן סיבות, הן גם החטיף המושלם לקחת לדרך, לטיול או ליום עבודה במשרד. קופסא קטנה בתיק עם כמה עוגיות כאלה, תבטיח שלא תגיעו למצב שאתן גוועות מרעב בדרכים, ובמקרה חירום, הן כאמור יכולות לשמש כארוחה של ממש.
על מנת להכין את העוגיות, לא תזדקקו ליותר מ-20 דקות הכנה ברוטו, הן ילכלכו רק קערה אחת, הן טעימות בטירוף, הן מזינות (מלאות בסידן, בשומנים טובים ובסיבים תזונתיים) והן אפילו עוגיות שיבולת שועל בריאות טבעוניות. הן מורכבות ממצרכים שתמיד יש אצלנו בבית (ואני ממליצה לכולן להחזיק במטבח באופן קבוע). היופי במתכון הזה הוא גם שהוא סופר גמיש, ואפשר גם לשחק עם המרכיבים – אם אין אגוזים, אפשר לשים שקדים או אפילו גרעיני דלעת, אם אין חמוציות – ניתן להשתמש בכל פרי מיובש אחר – תמרים, תאנים, משמשים ועוד, או פשוט להוסיף קצת יותר סוכר. בניגוד לעוגיות שיבולת שועל שהן בדרך כלל בסגנון קראנצ׳י כזה כמו חטיפי אנרגיה ואז משתמשים בשיבולת שועל גסה (עבה), כאן אני ממליצה להשתמש דווקא בשיבולת שועל דקה, כך יוצא מרקם יותר מעודן ונעים, שיותר מזכיר עוגיות ״רגילות״ שבאות מעולה עם הקפה. יאללה תפעילו את מכונת האספרסו, חממו את התנור, ותוך חצי שעה מעכשיו (כולל הכל), יש לכן עוגיות טעימות וכוס קפה.
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות. הצילו את חיי במהלך חופשת הלידה
מתכון לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות וללא גלוטן
המצרכים (15-20 עוגיות):
½- כוס טחינה גולמית (אני משתמשת בטחינה מלאה)
½- כוס מים
⅓- כוס סוכר/דבש/סילאן (אפשר גם מיקס של שלושתם או רק שניים מהם – ואם אתן לא מכורות למתוק, אפילו ארבע כפות סוכר – זה לגמרי מספיק!)
– כוס וחצי שיבולת שועל דקה (אפשר את זו של קוואקר, או כל סוג אחר)
½- כוס אגוזים/שקדים/מיקס
½- כוס חמוציות (או כל פרי יבש שאוהבים חתוך לקוביות קטנות)
*ניתן להכפיל את הכמות, ולחלק לתבנית נוספת
אופן ההכנה:
מחממות תנור על טורבו, ל-190 מעלות.
לקערה גדולה, שופכות חצי כוס טחינה גולמית (רגילה או משומשום מלא) וחצי כוס מים, ומערבבות היטב. אני מוסיפה בשלב הזה גם קצת מלח וקינמון להדגשת הטעמים ובעיקר המתיקות, אבל ממש לא חובה. מערבבות עד שממש נוצרת טחינה כמו כשמכינות ממרח טחינה מלוח.
מערבבות פנימה שליש כוס סוכר/דבש/סילאן. אני משתמשת בסוכר חום כהה, ושמה הרבה פחות – כשתי כפות גדושות.
מוסיפות לתערובת כוס וחצי שיבולת שועל דקה, חצי כוס שקדים או אגוזים (או מיקס של שניהם) – אני הכי אוהבת שילוב של אגוזי מלך ושקדים.
מוסיפות לתערובת חצי כוס חמוציות מיובשות ומערבבות הכל היטב.
פורשות נייר אפייה על תבנית התנור הגדולה, ויוצרות תלוליות בגודל כף כל אחת. עם כף רטובה (אני מניחה כוס מים ליד וטובלת אחרי כל כמה עוגיות), או עם אצבעות רטובות, משטחות קלות כל עוגייה.
מכניסות לתנור ל-12-15 דקות או עד השחמה קלה (תלוי בעוצמת התנור שלכם ובמידת הקריספיות שאתן אוהבות – ככל שתאפו פחות, העוגיות יהיו רכות יותר).
כמה טיפים חשובים:
רצוי להשאיר את העוגיות בתנור מכובה עד שיתקררו, או לקרר על גבי המגש בו נאפו מחוץ לתנור ורק אז להכניס לקופסת פלסטיק נקייה ויבשה.
אפשר לשחק עם המרכיבים לפי מה שיש בבית ולפי מה שאוהבות: הבסיס של הטחינה, שיבולת השועל והממתיק נשאר אך התוספות יכולות להיות – כל סוג של אגוזים או שקדים שאוהבות, כל סוג של פרי מיובש שיש בבית או אוהבות ואפילו שוקולד צ׳יפס או שוקולד מריר חתוך לצ׳אנקים. יש רק להקפיד על הכמויות, כלומר חצי כוס אגוזים או שקדים וחצי כוס פירות מיובשים או שוקולד (או מיקס של שניהם, שיכול לצאת נפלא).