וופל בלגי הוא בין המאכלים המושמצים מבחינה תזונתית, אבל זה ממש לא חייב להיות ככה. קבלו את הגרסה הבריאה והטעימה בטירוף של המאכל ששולט אצלנו בבוקר שבת
וופל בלגי הוא עוד מאכל שנודע לשמצה בשל השחיתות שהוא מזוהה עימה, אבל בחיי שזה לא חייב להיות ככה. במסגרת החיפוש המתמיד שלי אחר גרסאות בריאות למאכלים מושחתים, הצלחתי לפתח מתכון לוופל בלגי מקמח כוסמין מלא, שנותן פייט רציני לגרסאת המקור, והילדים (וגם המבוגרים) פשוט עפים עליו. מפה לשם, זה הפך ל״גו-טו״ שלנו של שבת בבוקר. לפעמים זה ולפעמים פנקייק בננה.
לפני כמה שנים, במסגרת טיול יום הולדת שעשינו בצפון עם הילדים, נכנסנו לקניון והילדים נחשפו לראשונה לפלא הזה שנקרא וופל בלגי. הם התענגו על כל ביס, ולילי שלי לא הצליחה להרפות מהזיכרון הזה… היא ישבה על אוהד עד שמצא לה באינטרנט מכשיר להכנת וופלים. מדובר כמובן בטוסטר פסים, שיש לו תבנית מתחלפת לכזו עם ריבועים שיוצרת וופל. מיד החלתי בחיפוש מתכונים ברשת, בידיעה שאעשה להם את האדפטציה לכאלה שאני מרשה לאכול בכלל בבית… למעשה, בימים כתיקונם, אין לנו בבית לא קמח לבן ולא סוכר לבן (קונה את אלו רק כאשר אני נדרשת להכין עוגות יום הולדת לגן וכו’). בקיצור, פיתחתי את המתכון הזה – מתכון לוופל בלגי מקמח כוסמין מלא, שעובד לנו נהדר! הילדים משוגעים על זה (והאמת שגם ההורים שלהם, זה מושלם לצד כוס קפה). הוופל הזה מספיק מתוק לטעמי, כך שאין אפילו צורך בתוספות וסירופים מעליו, אבל אם מתעקשים, אז אפשר להוסיף קצת מייפל לחגיגה…
מתכון לוופל בלגי מקמח כוסמין מלא
המצרכים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית שטוחה שמרים יבשים
1.5-2 כפות סוכר/מייפל/סירופ אגבה
½ כוס חלב חמים מאיזה סוג שאוהבים (שימו לב שלא יהיה רותח)
1 ביצה
1/3 כוס שמן זית/קוקוס
קורט מלח
– אופציונלי: כפית תמצית וניל
– אופציונלי: מעט קינמון (מומלץ, מעצים מתיקות)
אופן ההכנה:
- לפני הכל, מומלץ להפעיל כבר עכשיו את מכשיר הטוסטר והתחילו לחמם אותו כאשר הוא סגור.
-
בקערה רחבה, לערבב היטב את הקמח והשמרים, אם גם תמצית הוניל בסיפור – אז זה הזמן. למזוג מעל את החלב, להוסיף את הסוכר (או הממתיק האחר שנבחר) ולערבב היטב. בכוס או קערית בצד, לטרוף את הביצה היטב, להוסיף לקערת החומרים ולערבב. לבסוף, לשפוך את שמן הזית או הקוקוס מעל ולערבב רק עד קבלת תערובת אחידה, אך לא להגזים בערבוב.
– בשלב זה מומלץ להניח את הבלילה בצד ולכסות במגבת מטבח, ולהמתין כעשר דקות.
– אם מכשיר הוופל טרם חומם, זה הזמן לחמם.
- לשמן את המשטח (הכי פשוט בעזרת ספריי שמן), למלא את השקעים בבלילה במרכז כל ריבוע או משולש (תלוי בדוגמא שהגיעה במכשיר הספציפי), לסגור ולהמתין כשמונה דקות. כן, זה לוקח זמן אבל זה שווה את זה.
-
ברגע שמוכן ושחום, להוציא ואם אפשר אז להניח להתקרר על רשת (למשל זו שמגיעה עם מכשיר המיקרוגל ואף פעם לא משתמשים בה).
-
טיפים מועילים להכנת וופל בלגי
-
קודם כל, ממש מומלץ להכין מראש כמות כפולה – בהבטחה, זה ייטרף.
-
אם הכנתן כמות גדולה ונשארו וופלים מיותמים, אפשר לאחסן בקופסא אטומה במקרר, ובעת הצורך להוציא ולחמם בטוסטר קופץ (מומלץ בחום!) או על גבי נייר אפייה בתנור שחומם לחום גבוה על מצב טורבו.
- הוופלים נשארים טעימים עוד זמן רב אחר כך, ולכן הם מושלמים גם לפיקניק של שבת. הכנתן בשבת בבוקר ונשארו עודפים? הכניסו לקופסא וקחו לפיקניק או לים.
רעיונות לטופינגס, למרות שהוופלים מעולים כמו שהם
-
זילוף דבש, פרוסות בננה ואגוזי מלך.
-
רוטב שוקולד ביתי בריא (כן! יש דבר כזה) בקלי קלות: בכוס – לערבב כף גדושה חמאת שקדים, כפית מייפל, כפית קקאו ומעט (בערך כף) חלב צמחי (או רגיל, אצלנו פשוט יש רק צמחי), לערבב היטב היטב ויש לכן את זה!
-
בעונה – תותים טריים וזילוף מייפל.
- זילוף של טחינה גולמית ומעליו זילוף של דבש או סילאן ומעט מלח.
- לארוחה של ממש: פרוסות אבוקדו, ביצה קשה ומעט מלח.
עוד שלל מתכונים בריאים לילדים מחכים לכן באתר.