בניגוד לדעה הרווחת, פנקייקים ממש לא חייבים להיות מושחתים. אצלנו בבית הם מהווים את ארוחת הבוקר המפנקת של יום שבת. שני מתכוני פנקייק בריאים וקלים להכנה
אין דבר כייפי ומפנק יותר מפנקייקים. אצל רוב האנשים פנקייק נתפס כמאכל מושחת, אבל אצלנו הוא כבר מזמן עשה טרנספורמציה למזון בריאות שמכיל חלבון ורק דברים בריאים. בכל ימי הסגר של הקורונה, כשלא היה לחץ להתארגן בבוקר – התפנקנו עם ערימת פנקייקס מהבילים, טעימים ומשביעים. אני נוטה לשתף את הילדים בהכנתם (ובהכנת כמעט כל מאכל שאני מכינה עבורם), מה שגם מתפקד כפעילות חינוכית, מהנה ורב חושית, וגם מעורר בהם עוד יותר חשק לאכול את מה שהכינו. אני מכינה את הפנקייקים קטנים למדי, כך הם גם מזמינים יותר לאכילה וגם מתבשלים טוב יותר מבפנים). אני לא נוטה להוסיף לפנקייקים האלו המתקה משום סוג, אבל אם רוצים, ניתן להוסיף כף או שתייים של סילאן/אגבה/מייפל או פשוט סוכר. דרך מהירה במיוחד להכין את הבלילה היא בבלנדר רגיל/מוט, אבל אפשר גם בלי. אני מכניסה יחסית הרבה ביצים בבלילה בדרך כלל לפחות 3), על מנת שהפנקייקס יכילו יותר חלבון, אבל אפשר להפחית ל-2.
מתכון לפנקייק בננה מזינים וטעימים
המצרכים (כ-20 פנקייקס מיני):
2 בננות
3 ביצים
1/2 כוס חלב (אצלנו משתמשים בחלב שקדים, אבל כל סוג של חלב יעשה את העבודה)
¾ כוס קמח כוסמין (אפשר גם קמח מלא או רגיל)
כפית אבקת אפייה
1/3 כוס שמן זית/קוקוס
כפית שטוחה קינמון
קורט מלח
כפית תמצית וניל (לא חובה)
– אופציה: 1-2 כפות סילאן/מייפל/סירופ אגבה
אופן ההכנה:
מחממים מחבת על אש בינונית (עדיפות למחבת נון-סטיק)
בקערה גדולה, מועכים היטב את הבננות, מוסיפים את הביצים וטורפים היטב, מוסיפים שמן, חלב, קינמון, מלח, וניל וסילאן/מייפל/אגבה (לא חובה). מערבבים היטב. שופכים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים על שאלו נטמעים היטב בבלילה.
מרססים שמן זית על המחבת החמה, נותנים להתחמם כדקה ויוצקים עיגולים עם כף (אם השתמשתם בבלנדר, ניתן למזוג ישירות מהכד, וכך יוצאים עיגולים יפים במיוחד). ממתינים כמה דקות, עד שנוצרות בועיות קטנות על גבי הפנקייק, הופכים וממתינים עוד כשתי דקות.
ניתן להגיש עם מייפל – גם בלעדיו יטרפו הפנקייקס באחריות.
מתכון לפנקייק שוקו בננה עם שיבולת שועל
הפנקייקים האלה הם בריאים, מפנקים ושוקולדיים, והדרך הקלה ביותר להכין אותם היא באמצעות הבלנדר – פשוט מכניסים את כל המצרכים לבלנדר ותוך שניות ספורות יש לכן בלילה אחידה ומושלמת. אני משתמשת בבלנדר נינג׳ה, זה של השייקים, כי הוא נוח וקל לשטיפה, אך גם כל בלנדר אחר יעשה את העבודה כמובן. שימו לב שאם אין לכן בלנדר ואתן רוצות בכל זאת להכין את הפנקייק, יש להשתמש בקמח שיבולת שועל ולא בשיבולת שועל כפי שהיא. זה לא שזה לא אפשרי, אלא שהפנקייקים לא יצאו חלקים, אלא עם המרקם הגרגרי של שיבולת השועל. אפשרות נוספת למקרה שאין בלנדר, היא להמיר את שיבולת השועל בכל קמח אחר. הדבר עשוי להשפיע על המרקם (עם שיבולת שועל יוצא הכי רך), אבל עדיין יהיו כאן פנקייקים טעימים בסוף. בקיצור, אם אתן מחפשות מתכון לפנקייק בריא שהילדים פשוט יעופו עליו – זה האחד.
המצרכים (כ-20 פנקייקס מיני):
2 בננות בשלות
3 ביצים
1/4 כוס חלב (מאיזה סוג שרוצים, אצלנו זה תמיד חלב צמחי כלשהו – שקדים או שיבולת שועל)
¾ כוס שיבולת שועל
2 כפות גדושות אבקת קקאו
כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן זית/ שמן קוקוס
קורט מלח
אופציה: 1-2 כפות סילאן/מייפל/סירופ אגבה
אופן ההכנה:
מניחות מחבת נונסטיק על האש, ומדליקות אש בינונית. בינתיים, מכניסות את כל החומרים לבלנדר – אם מדובר בנינג׳ה, מוטבל להתחיל דווקא מהיבשים (קמח, שיבולת שועל, אבקת קקאו) ואז לסיים עם הרטובים (ביצים, חלב, שמן).
אחרי שהמחבת חמה, יוצקות ישירות מהבלנדר למחבת עיגולים קטנים יחסית, בקוטר של כ-3 ס״מ, מנמיכות מעט את האש, מכסות עם מכסה, אבל נשארות בסביבה ״לעשות בייביסיטר״. ברגע שמתחילות בועיות קטנות, להפוך ולהניח להתבשל לעוד כדקה או שתיים. לתת לילדים לטרוף (את מה שנשאר אחרי שנשנתן בערך הכל בזמן ההכנה).